Nieuws

Laatste nieuws

Paulusschool 60 jaar

Dames en Heren…Hooggeëerd publiek! 

Het circuslied wil maar niet uit ons hoofd. Wat hebben we een prachtig jubileumfeest gevierd afgelopen vrijdag 8 september! We kijken er met veel voldoening en dankbaarheid op terug.                                                                  

De dag begon al leuk op het plein met Ferdinand op de eenwieler, Marloes aan het jongleren, Hanny in een berenpak, Henry als leeuw met Suzan als dompteur en Rutger de steltenloper. Niet gehinderd door de regen speelden ze hun act. Gelukkig hebben we een overdekt fietsenhok voor de toeschouwers.                                                                                                                                                  

Daarna ging de hele school naar de circustent op het grasveld naast de school. Directeur Sander van circus Salto heeft ons flink laten lachen met zijn buikspreek- act met vogel Charlie. De kinderen mochten vervolgens oefenen met alle circusmateriaal en werken aan de act die ’s middags opgevoerd zou worden. Directeur Sander kwam in elke groep om aanwijzingen te geven. Ondertussen werden we getrakteerd op een suikerspin, popcorn, drinken, broodjes knakworst etc. Ieder kind is geportretteerd door fotograaf Ingrid. Alice heeft de hele dag foto’s gemaakt en die zijn op de website te zien.                                                                                                                                       

Om 14.00 uur ging iedereen huiswaarts om even te rusten. Op school en in de tent werd alles klaargemaakt voor de voorstelling en de pannenkoekenmaaltijd. Om 16.00 uur waren de schmink-ouders aan de beurt en kregen de kinderen hun zelf geverfde T-shirt aan. Eind van de middag stroomde de tent boordevol met alle gezinnen, buren en gasten.                                                             

Toen volgde de feestelijke voorstelling met alle acts en de onmisbare circusmuziek. Wat was het gezellig en wat heeft iedereen zijn best gedaan. Ontroerend moment om alle schoolkinderen zo vrolijk nog een keer het circuslied te horen zingen, al feestend in de piste.  Wat zijn we rijk met zoveel hulp van ouders, met de leden van de Activiteitencommissie die de hele dag hebben doorgepakt, met de goede voorbereidingen van de feestcommissie, de inzet van de leerkrachten en de hulpouders, en vooral….met de keuze voor circus Salto met directeur Sander.

Een mooie start van een nieuw schooljaar.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Paulusschool Rutten

Klik op de foto hierboven dan stellen we ons voor.