Nieuws

Laatste nieuws

Nieuws

Examen EHBO

Dit schooljaar heeft groep 7-8 weer les gehad in EHBO. Onder leiding van Carola Wijngaard leerden de kinderen over de stabiele zijligging, beademen, verbinden van wonden, brandwonden enzovoort.

Lees verder

Examen EHBO

Verkeersquiz groep 5-6.

Vrijdag 15 juni werd de grote verkeersquiz NOP gehouden in 't Voorhuys te Emmeloord. In de halve finale lukte het afgevaardigden Minke en Thomas om genoeg punten te verzamelen om door te mogen naar de finale. In de finale werden zij echter verslagen door de andere deelnemers en eindigden zij als vierde. Een hele knappe prestatie!

Lees verder

Verkeersquiz groep 5-6.

MFA Rutten

Nu weten we het echt zeker. De Multifunctionele accommodatie gaat door! 

Lees verder

MFA Rutten

Voorlezen slaat aan

Het voorlezen voor groep 1 t/m 4 vóór schooltijd wordt heel goed bezocht door de
kinderen. We doen dit elke ochtend, behalve op de woensdag. Blijft het zo goed gaan dan
houden we dit vol tot de kerstvakantie

Lees verder

Voorlezen slaat aan

Andre Kuipers

Groep 8 heeft zich ingeschreven voor een collegetour van André Kuipers bij de Meerpaal in Dronten. We zijn uitgeloot uit de bijna 1.200 aanmeldingen, van 50 basisscholen!

Lees verder

PO-Actie

Zoals u in het nieuws heeft kunnen vernemen, komt het primair onderwijs op dinsdag 27 juni in verzet tegen de jarenlange bezuinigingen en achterstelling op de andere onderwijssectoren
middels een prikactie. Het is de bedoeling dat de school op deze datum een uur later opengaat dan normaal en dat de lessen ook een uur later beginnen.
Waarom doen wij mee?
Het volledige team van de Paulusschool ondersteunt deze actie. Wij vinden dat het salaris van een leerkracht primair onderwijs geen honderden euro’s lager hoeft te zijn dan dat van leraren in het middelbaar onderwijs. Ook wij ervaren werkdruk van de
steeds toenemende en veranderende eisen op administratief gebied. Het ministerie heeft de neiging om datgene wat er maatschappelijk en sociaal misgaat in Nederland op het bord van het onderwijs te leggen. Kan er ook nog wel bij. Ons vak is prachtig als we het kunnen houden bij de basis, het geven van basisonderwijs. Allemaal voorwaarden om de toekomst voor nieuwe leerkrachten open en aantrekkelijk te houden.
Voor u als ouders houdt de ‘prikactie’ in dat u uw kind dus een uur later dan normaal naar school kunt brengen (of sturen). In goed overleg met Sjaloom en met kinderopvang Alles Kids kunnen de ouders van cbs Sjaloom en sws Paulusschool die voor dit uur
absoluut geen opvang kunnen regelen - tegen contante betaling - gebruik maken van de voorziening van Alles Kids (voor nadere informatie kunt u bellen met Alles Kids: tel.nummer: 263100. Of mailen naar info@alleskidsrutten.nl ). Mocht u van dit aanbod
gebruik willen maken wordt u verzocht dit tijdig aan hen te melden; het liefst voor woensdag 21 juni aanstaande.
Achtergrondinformatie over de voorgenomen actie, vindt u op www.poraad.nl. U kunt ons hier ook ondersteunen door de petitie die in Den Haag zal worden aangeboden massaal te ondertekenen (zie hiervoor ook de brief van Aves en SCPO)
We rekenen op uw begrip en medewerking en hopen dat zoveel mogelijk ouders de petitie ondertekenen! Dit kan vanaf maandag ook op school. Bij de hoofdingang en bij de kleuteringang staat een tablet klaar. Maak er a.u.b. gebruik van.

Lees verder

PO-Actie

expositie in het gemeentehuis

In het gemeentehuis in Emmeloord is een bijzondere onderwijs expositie samengesteld waarin ook werkstukken van kinderen uit groep 5 en 6 zijn tentoongesteld. Het zijn tekeningen die in september 2016 zijn gemaakt m.b.t. het thema ‘aanspoelen op een onbewoond eiland’. In de plaatselijke krant staat de tekening van Fiene en Jens die ook voor de uitnodiging is gebruikt.
De tentoonstelling is te bekijken tot 7 juli 2017.

Lees verder

Wereldwijde wiskundewedstrijd

Vijftien kinderen van onze school hebben meegedaan aan de wereldwijde wiskundewedstrijd Kangoeroe. De winnaar van onze school is Damian Bols uit groep 6 en de winnaar van de Kangoeroe kleurwedstrijd is Sophie de Haan uit groep 6. Zij hebben een leuke prijs ontvangen. Alle deelnemers hebben een certificaat gekregen met het behaalde aantal punten en ook klein spelletje TWISTER als aandenken. Gefeliciteerd allemaal.

Lees verder

De leerlingenraad

Op de Paulusschool in Rutten hebben we sinds een tijdje een leerlingenraad. In leerlingenraad zitten onder andere Juf Gabrie, July Mutsaers, Gerben Menzo, Sophie de Haan, Luna de Bont, Merle Bouma, Mila Blaakmeer en Mart Elshof. De leukste ideeën zijn de pannakooi en de schoolmoestuin. De meeste mensen uit de leerlingenraad bedachten hun ideeën in hun vrije tijd. De kinderen vinden het heel leuk in de leerlingenraad, omdat ze hun eigen stemmen mogen geven. De pannakooi is een erg populair en belangrijk idee, omdat bijna alle groepen het willen. Wij hopen dat we u op de hoogte hebben kunnen brengen van de leerlingenraad.

Lees verder

De leerlingenraad

De school is geverfd

De school had een opfrisser nodig, vandaar dat er de afgelopen weken schilders rond de school liepen.
Ik heb een paar vragen aan juf Truus gesteld over de schilders en het geschilderde werk. Ik vroeg me af hoe lang het geduurd heeft voor dat alle onderdelen geverfd waren?
Het antwoord van juf Truus was ongeveer 2 weken.
Ik vroeg ook of ze het mooi vond? Ze zei ja heel mooi.
Ik wilde weten wat er eigenlijk allemaal geverfd was? De boei borden, de palen in het fietsen hok, de potlood strepen, de beton delen, de rand van het scheurtje en de muur van de octopus.

Lees verder

De school is geverfd

Strooipieten op de Paulusschool

De pieten kwamen onverwacht op de Paulusschool voor een inspectie, om te kijken of de kinderen de laatste tijd wel lief zijn geweest.
De pieten klopten bij groep 1/2  op het raam, de juf wees ze de deur en toen kwamen ze daardoor naar binnen.
Gelukkig hadden de kinderen zich goed gedragen en daarom strooiden de pieten kruidnoten in alle klassen.

-Sander Broekhof-Niels van Kranenburg-Rik Weultjes

Lees verder

Strooipieten op de Paulusschool

Paulusschool zet schoen!

Maandag 21 november mochten de kinderen van de Paulusschool in Rutten hun schoen zetten, omdat zaterdag 19 november Sinterklaas en zijn pieten aan kwamen in Rutten. We hebben een paar kinderen uit groep 4 gevraagd om onze vragen te beantwoorden. Ze zeiden dat ze heel graag meerdere dagen hun schoen willen zetten en sommige kinderen willen zelfs het hele jaar hun schoen wel zetten!

Lees verder

Paulusschool zet schoen!

Finalist cultuurschool Flevoland 2016

Woensdagmiddag 2 november zijn we met 3 teamleden naar Aviodrome in Lelystad gereden waar de verkiezing van de cultuurschool Flevoland werd gehouden. Het filmpje dat hiervoor is gemaakt werd daar vertoond. We hebben veel positieve reacties ontvangen, maar de publiekstemmen waren niet voldoende om de overwinning te behalen. We zijn tweede geworden en hebben een heel positief studierapport ontvangen.

Lees verder

Finalist cultuurschool Flevoland 2016

Het team naar Schiermonnikoog

Het team is, onder leiding van onze identiteitsbegeleider Jacqueline Huizinga, naar Schiermonnikoog geweest. Onder zonnige omstandigheden hebben we een soort ‘Pauluspelgrimage’ gehouden. Wandelen en fietsen over het eiland, langs de vuurtoren, een kerkje, de zee en de duinen. Samen picknicken en elkaar vertellen over datgene wat ons op het gebied van geloofsbeleving bezighoudt. Het was een gezellig en waardevol begin van het jaar. Onder het kopje fotoalbum kunt u onze belevenissen bekijken.

Lees verder

Het team naar Schiermonnikoog

eerste schoolweek

Het nieuwe schooljaar zijn we gezamenlijk gestart met alle kinderen in het speellokaal. Daar hebben de kinderen verteld over de vakantie en we hebben het Paulusschoollied gezongen. Veel ouders hebben ’s morgens, buiten bij de picknicktafel, onder het genot van koffie en thee, ook even bijgepraat. Een mooi begin van weer een heel nieuw schooljaar. Wij hebben er zin in en de kinderen ook, zo merken we deze week. 

Lees verder

Juf Colinda

Juf Colinda is op vrijdag 20 mei moeder geworden van Thomas Bram. Thomas is 52 cm. en weegt 4340 gram. Nu al een jongen van gewicht! Vader, moeder en baby maken het goed. Wij feliciteren juf Colinda en haar man Bert van harte met dit mooie wonder. Groep 7 en 8 hebben een leuke attentie voor de juf gemaakt. 

Lees verder

Juf Colinda

Voorleesontbijt + opening schoolbibliotheek

Afgelopen woensdag was het nationale voorleesdag. Deze activiteit hebben we als Kindcentrum samen opgepakt. Op Sjaloom werden groep 1 en 2 voorgelezen door juf Emmy en  groep 3 t/m 5 door juf Monique van de bibliotheek. Bij de BSO en de peuterspeelzaal kwam Almar de Bont op de tractor, in een rode overall, voorlezen uit het boek ‘Boer Boris’. Journalist en schrijfster Eva Vriend kwam bij ons op school om de kinderen van groep 6 t/m 8 voor te lezen uit Roald Dahl en te vertellen over het schrijverschap. Een hele waardevolle ochtend die we in de toekomst zullen voortzetten. De foto’s staan binnenkort op de website en in de Noordoostpolder staat as. woensdag een artikel hierover.

Lees verder

Nieuw op de website: MR agenda

Vanaf dit schooljaar staat de MR-agenda op onze website.
Zo kunt u alvast zien welke punten er behandeld worden tijdens de vergadering.
Mocht u geïnteresseerd zijn kunt u aanschuiven als toehoorder.
Ook is het mogelijk via het formulier op onze website (onder kopje ouders ->; MR) een vraag te stellen aan de MR.

Agenda MR vergadering maandag 1 september 19.30 uur.
We vergaderen in de teamkamer van de Paulusschool.

Lees verder

Start schooljaar

Het nieuwe schooljaar staat op het punt weer te beginnen. En daar horen natuurlijk de nodige voorbereidingen bij.
Zo is er afgelopen donderdagavond hard gewerkt op het schoolplein. Alles netjes zodat er weer fijn gespeeld kan worden.
Hartelijk dank aan de ouders die deze avond geholpen hebben.


Lees verder

Jaarvergadering AC

Dinsdag 1 oktober hield de activiteitencommissie haar jaarlijkse oudercontactavond.

Na het officiële gedeelte maakten de ouders kennis met Energizers.
Energizers zijn kleine, korte oefeningen (spelletjes) waardoor kinderen nieuwe energie opdoen om zich vervolgens weer te concentreren.
Deze energizers doen de leerkrachten overdag met de leerlingen.

Hieronder een aantal foto's van deze avond.


Lees verder

Oud-leerlingen groep 8

Oud-leerlingen groep 8 weer even terug op de Paulusschool.

Ze zijn inmiddels gestart op het voortgezetonderwijs, maar waren weer even terug op de Paulusschool.
Groep 8 van vorig jaar kwam een avondje bij elkaar om eerste ervaringen met elkaar te delen.
Na een gezellig samen zijn was er ook tijd en ruimte om het afscheidscadeau samen af te maken.

Het was een gezellige en geslaagde avond!


Lees verder

Studiedag Team

Een studiedag voor het team.

Terwijl de leerlingen een lekker dagje vrij waren gingen de teamleden aan de slag.
Verschillende onderdelen in het kader van OGO (ontwikkelingsgericht onderwijs) kwamen aan bod.
Onder andere de taalronde, taaldoelen en taalleerlijnen.
Een productieve en geslaagde dag!


Lees verder

Ondertekening Samenwerkingsdocument Kindcentrum Rutten

Afgelopen woensdag is het samenwerkingsdocument ondertekend dat bevestigt dan de vier partners, 't Speelwerk, de Draaitol en de basisscholen Sjaloom en Paulusschool samenwerken in het Kindcentrum Rutten.

Hier ziet u de foto's van deze middag.

’t Speelwerk, de Draaitol en de basisscholen Sjaloom en Paulusschool - See more at: http://www.denoordoostpolder.nl/nieuws/45912/samenwerking-kindcentrum-rutten-bezegeld/#sthash.Hq31e6rq.dpuf

Lees verder

Studiedag TeamDinsdag 21 mei hadden de teamleden van de Paulusschool een studiedag.
Terwijl de kinderen heerlijk een dagje extra vrij waren spraken de teamleden over missie, visie en vieringen van de school.
Hierboven een korte impressie van deze dag.

Lees verder

Muzisch Centrum groep 4-5

Afgelopen donderdag werden de kinderen van groep 4-5 verrast met een muziekles van het Muzisch Centrum. De kinderen kwamen in aanraking met verschillende muziekinstrumenten.

Lees verder

Paulusschool Rutten

Klik op de foto hierboven dan stellen we ons voor.